האם לעקור שן כלואה?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/12/2003 | 18:12 | מאת: משה

האם מומלץ בעקרון לעקור שן בינה כלואה כי אולי יהיו איתה בעיות בעתיד? מהם הסיכונים?

13/12/2003 | 22:00 | מאת: ד"ר מיכה פלד

משה כתב/ה: > > האם מומלץ בעקרון לעקור שן בינה כלואה כי אולי יהיו איתה בעיות > בעתיד? > מהם הסיכונים? > שלום משה את התשובה קיבלתה מד"ר צבי גוטמכר באתר רופאי השיניים. בהצלחה

19/12/2003 | 04:31 | מאת: יודעת

שן כלואה לא עוקרים. עוקרים את הניב ש"הפריע" לה לצאת, ובניתוח רק חושפים את השן הכלואה שהיא גם הקבועה. לי היה ניב כלוא,ועכשיו הוא בחוץ, ואני עוברת יישור די ארוך ולא נעים בלשון המעטה בגלל זה, כי הוא לא במקום המדוייק שהוא צריך להיות בו,אבל אני בדרך הנכונה...אין ברירה! הרופא שלי אמר לי שאסור לא לטפל בזה כי אז יכול להיות גידול לא עלינו... שן כלואה צריכה לצאת לחופשי! תאמין לי שזה לא קל,וצריך הרבה משככי כאבים בתקופה הזו, ואני מקללת לא מעט את השן שהיתה כלואה אצלי כי היא לפעמים מחליטה פשוט לכאוב,ולזוז... אבל אין ברירה, לא להזניח! בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות