לסתות תקועות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/07/2004 | 10:42 | מאת: נועה

שלום רב, לפני מספר חודשים הלסת שלי ננעלה לאחר שפיהקתי במצב של פה פתוח ולא הצלחתי לסוגרו. כנראה שהמפרק זז במעט עקב היותו חלש (כך אמר הרופא) ורק בחדר המיון לאחר למעלה משעה שהייתי במצב כואב זה שיחררו לי את הלסתות. זה היה בארבע בבוקר והעירו את הרופא שבתורנות (הוא היה מומחה א.א.ג ולא פה ולסת) במיוחד ולכן לא שאלתי יותר מדיי שאלות. מה שכן, הרופא נתן לי הפנייה להמשך מעקב את מומחה פה ולסת ואמר לי שיש לבדוק שהכל בסדר אחרי מקרה זה. לא עשיתי כן והמקרה לא נשנה. האם אני בכל זאת צריכה לבדוק במה מדובר? האם יש סיכוי שנגרם לי נזק כלשהו? רב תודות

31/08/2004 | 12:44 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! המקרה שתיארת הוא פריקה קדמית של מפרק הלסת. בד"כ מצב כזה חוזר על עצמו ואם לא קרה יש סיכוי שיחזור. מצב כזה מטופל באופן שמרני ע"י סד ובמידה ואין הטבה ע"י ניתוח של המפרק. לצורך כך יש צורך בבדיקת רופא פה ולסת. אני מזמין אותך להבדק ברפאתינו נא לפנות לאורנה טל 8542345 בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות