לשון גאוגרפית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/07/2004 | 09:48 | מאת: מוטי

דר' שלום לפני כחודש בזמן טיפול שיניים הבחין הרופא המטפל במין עיגול לבן בקוטר של כ- 5 מ"מ בחלק הקדמי הימני העליון של הלשון. הוא התבונן בכתם (אגב לא כולו לבן אלא רק ההיקף - בפנים זה בצבע של הלשון עצמה) ונראה היה לו שזה מתאים להגדרה של לשון גיאוגרפית. הוא גם קרא לרופאה נוספת שמתמצאת בזה יותר ושניהם הסתכלו על העיגול הזה שעל הלשון שלי. כששאלתי אותו אם אני צריך לדאוג ומה זה ? - הוא ענה לי שזה נראה לו התופעה של לשון גיאוגרפית ושאם זה לא יעלם תוך שבועיים אז שאכנס אליו שוב שהוא יראה זאת. מה שקרה זה שהעיגול השתנה והוא נראה בצורה של גל לבן קטן ולא סגור בצורת עיגול כמו שהיה לפני מס' שבועות. שאלתי - ממה זה נגרם ? קראתי שאולי ממאכלים חריפים ? אני אוכל מעט כאלה. קראתי גם שאולי מאכילת שוקולד בכמות גדולה - האם עלי לדאוג מאוד ו/או להיות במעקב ? האם ישנה תרופה או משחה מסויימת שצריך לקחת ? האם צריך לעשות איזו שהיא בדיקה לאבחון מדוייק יותר ? יצויין כי אני לא מרגיש שום דבר, שום כאב או צריבה בלשון. כאילו שזה בכלל לא קיים. יצויין כי עדין לא חזרתי לרופא השיניים לבדיקה חוזרת שלו. אודה להתייחסותך ותשובתך לכל שאלותי. בברכה מוטי

31/08/2004 | 12:46 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! במידה ונעשתה אבחנה נכונה של לשון גאורפית אין צורך בטיפול. אין החמרה של המצב באכילת מאכלים שונים. בברכה ד"ר מיכה פלד.

31/08/2004 | 15:48 | מאת: מוטי

לדר' מיכה פלד תודה על תשובתך. שנה טובה ובריאות טובה מוטי

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות