לשון סדוקה + שפתיים נפוחות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/07/2004 | 11:23 | מאת: dor

שבת שלום שאלה לרופא (אני מקווה שאני נמצאת בפורום המתאים) מזה כשנתיים אני סובלת משפתיים נפוחות, אדומות, וסדוקות, כמו כן לשוני סדוקה . בזמן שזה קורה אני מאבדת את חוש הטעם לא לחלוטין . תופעה זו באה לסרוגין ,האם תוכל אדוני הרופא לכוון אותי ולהדריכני כיצד ולמי עלי לפנות לטיפול . בתודה דורית

31/08/2004 | 10:22 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! הסמפטומים שאת מתארת מאד מזכירים תסמונת ע"ש Melkerson Rosenthal המאופיינת ע"י לשון מחורצת שפתיים נפוחות ופגיעה בעצב הפנים. לצורך האבחנה יש לבצע ביופסיה מהשפה. ובהמשך במידה והאבחנה מוכחת להפנות לטיפול אצל רופא פנימאי המתמחה באלרגיה או רופא עור. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות