פציאליס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/07/2004 | 01:17 | מאת: תפרחת

לפני מספר שנים היה לי פציאליס (כשהייתי בגיל 11)ששיתק את חצי פני הימניים-המצב לא חזר אף פעם לקדמותו-כך שכיום אפשר להזיז מעט את הצד הימני אבל הכל עדיין עקום(העין הגבה השפתיים). מלבד פיזוטרפיה ושיטת פאולה לא טופלתי בשום תרופה-נראה לי שחבל...אף אחד לא ידע לומר לי שכדאי לי...(שמעתי שסטרואידים יכולים לעזור במצב כזה?!) בכל אופן השאלה-האם יש כיום אפשרות לניתוח העצב הפגוע ולהחזיר למצב המקורי או כל אפשרות אחרת שאינה דווקא ניתוח ושלא מוכרת לי תודה

31/08/2004 | 10:31 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! לא הוכך כי מהלך של פגיעה בעצב הפנים - פציאליס משתנה לטובה על ידי מתן סטרואידים . במידה וקיים כרגע מצב של שיתוק המפריע לסגירת העיין ודיבור ע"י שיתוק השפה והלחי. המצב ניתן לתיקון במידת הצלחה רבה ע"י ניתוח מיוחד המבוצע ע"י רופאים פלסטיקאים. ואני ממליץ לצורך בדיקה לפנות לד"ר אייל גור מנהל היחידה למיקרוכירורגיה פלסטית במרכז רפואי איכילוב.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות