צרידות שלא נגמרת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/06/2004 | 23:11 | מאת: הצרוד

אני בן 46 וסובל מצרידות רופא א.א.ג. אמר שמיתרי הקול נקיים מיבלות הרופא גסטרו נתן לי טיפוך בלוסק כ 60 מ"ג ליום. אך עדיין יש לי תחושה של מחנק בגרון יש לציין שהלוסק הקל במעט את הצרידות אבל לא פתר את הבעיה הופנתי לרופא פה ולסת בעיקבות בעיה נוספת שיש לי על הלשון מין שיכבה שגורמת לי ליובש בפה אני מנקה אותה עם מברשת מיוחדת אבל היא שוב חוזרת בעבר טופלתי ע"י אורקורט+ניסתטין אך זה לא עזר 1.האם השכבה שנמצאת לי על הלשון קשורה לבעיה שיש לי בקיבה עליה אני מטפל בלוסק? 2. האם אאלץ להשתמש בלוסק לתקופה בלתי מוגבלת ? מאוד מאוד מציק לי כל הסיפור הזה כי אני אוהב מאוד לשיר וזה מפריע לי מאוד

31/08/2004 | 10:56 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! אין קשר בין בעיית הצרידות לבעיית החיפוי ע"ג הלשון. אך הגורם להן זהה ככול הנראה וזו הבעיה במערכת העיכול ( חזרה של מיצי קיבה אל תוך חלל הפה - REFLUX ). ניתן לטפל באופן מקומי בחיפוי ע"ג הלשון בעזרת צחצוח אך הפיתרון הממשי הוא לפתור את הבעייה במערכת העיכול. אנא פנה לרופא גסטרואנטרולוג לטיפול בבעיה. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות