איחור בהתפתחות ובעיה מוחית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/06/2004 | 14:00 | מאת: אמא מודאגת

איני יודעת אם הגעתי לפורום הנכון, אך אני אודה על העזרה או העברת הבעיה לאדם המתאים. לבני בן השנה (אחד מתאומים) איחור בהתפתחות, הוא אינו זוחל, אינו יושב ואינו עומד. במסגרת בדיקה שערכנו אצל הרופא נשלחנו לסדרת טיפולי פיזיוטרפיה. הפיזיוטרפיסטית שמטפלת בו גילתה כי יש לו בעיה ביד שמאל, הוא אינו משתמש בידו השמאלית כמו ביד ימין, הוא משתמש ביד שמאל רק כאשר ידו הימנית תפוסה כמו כן ידו השמאלית רוב הזמן סגורה והאגודל שלו מקופלת, כשהוא מחזיק בקבוק אז ידו הימנית אוחזת בבקבוק וידו השמאלית מאוגרפת. פנינו לנוירולוג (פרופ' שאול יציב) והוא איבחן כי לבנינו יש בעיה מוחית ושלח אותנו לבצע בדיקת CT , פנינו לפרופ' שפירא מהדסה והוא איבחן שהבעיה אכן מוחית אך קלה וגם שלח אותנו לבדיקת CT (אך זה לא דחוף במיוחד ניתן לעשות אותה גם בעוד מספר שנים וזאת בעקבות פניתו של הרופא הקודם. כמו כן פנינו לפרופ' שטיינברגר משערי צדק אך הוא טען שישנה בעיה מוחית ובדיקת CT לא תעזור, אלא תעזור רק מבחינה מדעית לרופאים אך לו לילד והפתרון היחיד הוא פיזיוטרפיה שאנחנו כבר עושים. אני מתייחסת רק לאיבחונם של שני הרופאים האחרונים מכיוון שפרופ' יציב הוא רופא ילדים ולא נירולוג מומחה, כמו כן פניתי לפרופ' שופר משניידר (דרך האינטרנט) ואיבחן כי עלינו לעשות בדיקת MRI ? 1. אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות כי לכל רופא דעה אחרת. האם יש רופא בעל תחום אחריות מעל נוירולוגיה שיוכל לעזור לי בעניין ? 2. פניתי למכון הידרו טרפיה שמטפל רפואית בבעיות כאלה במים, האם נראה לך שזה יוכל לעזור? 3. האם אתה יכול להפנות אותי לפיזיוטרפיסט/ית שיוכלו לעזור בבעיה הספציפית הנ"ל? 4. האם ישנו חומר קריאה (באינטרנט) העוסק בבעיה שלי, הייתי מאד רוצה לדעת מהיכן זה נובע ומה דרכי הטיפול?

31/08/2004 | 10:58 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! אני מצטער על מצבו של בנך אך אני בטוח כי את מטופלת ביידים טובות הינסו למצוא מזור לבעיותיכם. ומאחל לכם רפואה שלמה. לצערי הבעיות אינן בתחום התמחותי ואינני מתיימר לייעץ בתחומים הללו. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות