בלוטת לימפה כואבת ושורפת בצוואר בצד ימין

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/06/2004 | 22:00 | מאת: ניר

יצאה לי בלוטת לימפה שלחצה לי בצוואר בצד ימין . עשיתי בדיקות דם, הייתי אצל א.א.ג אשר שלח אותי לאולטרסאונד צווארי . והממצאים היו שהכל תקין "ושנצפתה בלוטת לימפה קטנה בודדת" . הרופאים אמרו שאין מה לעשות ושאני אקח כדורים נגד כאבים . הייתי שוב אצל רופאת המשפחה והיא אמרה שאין מה לעשות (היא בדקה גם את בלוטת הלימפה בבית השחי בשביל לבדוק חשד של דלקות וכ"ד והכל תקין). לפני כמה שנים עשו לי סד לילה היות והיה לי כאבים מתחת לאוזניים. דבר שעזר לי מאוד. סיפרתי את הדבר לרופאה והיא אמרה שכדאי לי להמשיך עם הסד כי יכול להיות שמפה נובעת הבעיה. האם נראה לך שהדבר קשור לכאבים שיש לי באזור הבלוטה . הדבר מאוד מפריע לי במהלך היום. מה לדעתך עלי לעשות? בתודה מראש ניר

31/08/2004 | 11:08 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! בלוטת למפה בצוואר איננה קשורה כלל לבעיות במפרק הלסת. בלוטות למפה קטנות וכואבות יכולות לנבוע מזיהום ויראלי או בקטריאלי מסוגי חיידקים המועברים בין היתר ע"י תוכים וחתולים. רצוי מאד לבדוק את הדבר ביסודיות כולל ניקור הבלוטה ושליחת דגימה לבדיקה מיקרוביולוגית. כדאי שרופא המשפחה יפנה אותך למומחה למחלות זיהומיות. בברכה ד"ר מיכ פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות