בעיות בלסת התחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/06/2004 | 23:36 | מאת: שרונה

שלום רב אחרי טיפול שיניים (סתימה בשן אחרונה בצד ימין למטה) אני סובלת מכאב בלסת, וגם מתקשה לפתוח את הפה עד הסוף או לשים את השיניים אחד על השני זאת אומרת אם אני רוצה למשל לקצוץ ציפורניים ים השיניים אז כואב לי בלסת ,או אם אני רוצה לנגוס איזה פרוסה גדולה אז הפה לא נפתח הרבה. מה זה יכול להיות? אולי תופעות לוואי של הזריקה? או שהוא פגע לי באיזה עצם? אני חייבת לציין שאני חולה כרונית בדלקת מעיים ואני מקבלת סטרואידים כבר כמה שנים , אולי זה בגלל זה? למרות שלפני הטיפול בשיניים לא סבלתי מבעיות בלסת תעזרו לי בבקשה

31/08/2004 | 11:13 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! מחלה כרונית של המעי מסוג כרוהון או כוליטיס אינן גורמות לרוב לבעיה בפרקי הלסת שעל פי התיאור שאת נותנת החלה אצלך לאחר טיפול שיניים. סביר להניח שעקב טיפולים דנטלים רבים ופתיחת פה ממושכת יש לך מתיכה של רצועות המפרק המתבטא בכאבים במפרק בזמן פתיחה / סגירה או נגיסה. הסטרואידים שאת מקבלת עשויים לעזור בהפחתת הדלקת במפרק. אך בעיקר כלכלה רכה בלבד והפסקת נגיסות וכיסוס ציפורניים עשויים לסייע בפתרון. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות