מחלת הפה והטלפיים?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/06/2004 | 14:40 | מאת: דורון

מזה כ 10 ימים אני סובל מכאבים עזים שנובעים מפצעים לבנים מעל החניכיים. יש גם בליטה קטנה וקשה. לילד שלי יש תסמינים דומים והוא אובחן ע"י רופא הילדים כחולה במחלת הפה והטלפיים. בכל המקומות מתייחסים לזמן של 3-6 ימים של הופעת המחלה אבל גם אצל הילד חלף יותר משבוע. נבדקתי אצל מספר רופאי שיניים כולל צילומים והם לא איבחנו מחלה שקשורה לשיניים (גם לא ציינו את הפה והטלפיים). האם קיימות דרגות שונות של המחלה? מי הכתובת לבדיקה (רופאת המשפחה,רופא מומחה,רופא שיניים)? הכאבים התחזקו מאוד ביומיים האחרונים? עצה בבקשה!! תודה דורון

08/06/2004 | 21:30 | מאת: ד"ר מיכה פלד

דורון היקר, לפי התאור לא מדובר במחלת הפה והטלפיים, פצעים בחלל הפה יכולים להגרם ממספר גורמים יש לברר האם סבלת מזה בעבר? האם יש תופעות נלוות בשאר הגוף? האם פצעים אילו מופיעים בתקופת לחץ או שפעת? על מנת לאבחן את מקור הבעיה כדי להתייעץ עם כירורג פה ולסת אנא בקש מרופא משפחה הפניה לצורך בירור ואבחנה למרפאות חוץ פה ולסת רמב"ם

07/07/2004 | 20:17 | מאת: נירית

האם המחלה מדבקת גם בתקופת קינון? כמה ימים המחלה מדבקת לפני שמתפרצת? יש דרכי מניעה לאחר חשיפה לאדם החולה במחלה?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות