לאחר שני רופאי פה ולסת..ואחד לשיקום הפה..

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/05/2004 | 12:34 | מאת: ריטה

הרופא השני..הפנה אותי לרופא לשיקום הפה-פרטי..לעשות סד לילה.. עד כה שמעתי שעושים סד-קשיח שעלותו עשויה להגיע לכ1000 שח בקירוב-פלוס מינוס.. והוא מכסה את כל השיניים העליונות-בקשת. כשהגעתי לרופא הפרטי..אמר לי שאני צריכה דווקא סד חדש שהוא שקוף..ומחסה רק את שתי השיניים הקדמיות העליונות..בנוסף יש סד בדיוק כזה..שנקרא סד-יום.. אם לא הייתי מופנה אליו עי רופא בבית חולים..הייתי מיד חושבת שהוא מרמה אותי.. אני לא יודעת מה לחשוב.. (אגב, הסד שהוצע לי עי עולה כ3000 שח) שאלותי הן: 1. מה דעתך? 2. האם ניתן לקבל מידע יותר נרחב על כל סוגי הסדים הקיימים..כדי להבין מה באמת טוב בשבילי..ועם תמונות כמובן.. 3. האם אותו הסד יכול באמת להחזיר את הלסת למקומה ..אם יש סיכוי שכזה? כי כל עוד הלסת לא במקומה..אני בספק שהכאבים יעברו..

24/05/2004 | 18:48 | מאת: הנה אתר על הסד שהוצע

http://www.nti-tss.com

14/06/2004 | 23:13 | מאת: Amnon Baran

בתי סובלת מזה 5 שנים משחיקת שיניים בלילה.במשך השנים החליפה שני סדים ועתה יש להחליף שוב.בעבר הומלץ לה ע"י רופא פה ולסת להשתמש בסד רך.היות והרופא הנ"ל הפסיק לעבוד עם קופ"ח בה היא חברה,הופנתה עתה למרפאת פה ולסת בבי"ח שם המליץ הרופא על מעבר לסד קשה.רופא השיניים הקבוע שלה טוען כי הפציינטים שלו שניסו סד קשה התקשו להשתמש בו וכי סד רך עושה את אותה עבודה. לחיזוק דבריו,טען כי בשכנות למרפאתו יש מומחה פה ולסת שמנהל את המחלקה בביה"ח המסוים אליו הופנתה בתי וכי הנ"ל אמר לו כי הוא אישית בעד הסד הרך.אוסיף כי לטענת הרופא המטפל הוא אינו רואה הפחתה בשחיקה אצל בתי.היות ומדובר בהוצאה של כ-1000 ש"ח שאלתי ,איזה סד לרכוש???

09/06/2004 | 08:18 | מאת: יורם121

אושפזתי בבית החולים על דלקת חריפה בגרון שלאחר מכן התפתחה לדלקת בעצב הראש ולאחר מכן אובחנה בעיה של ספק דלקת ספק שרירים מתוחים בלסת שכתוצא מזה אני סובל היום לאחר שיחרורי מכאבי ראש עזים כאבי אוזניים {ואין דלקת} כאבים בסינוזיטס, למרות שאני לוקח תרופות כגון:ויוקס אחד ביום, טגריטול 600 מג' ביום ,לטרול בלילה שגורם לי לסיוטים ,הזעות וחוסר שינה.{אני יודע שזה אמור להרדים} וכול זה אין שום שיפור אוליי להפך יש החמרה בכאבים. וזואת 5 ימים מאז השיחרור מבית החולים אין לי מושג מה עליי לעשות אני לא יכול לחזור לשיגת העבודה אני לא ישן בלילה מכאבים מה עליי לעשות שעדיין לא עשיתי?

09/06/2004 | 08:20 | מאת: יורם121

אושפזתי בבית החולים על דלקת חריפה בגרון שלאחר מכן התפתחה לדלקת בעצב הראש ולאחר מכן אובחנה בעיה של ספק דלקת ספק שרירים מתוחים בלסת שכתוצא מזה אני סובל היום לאחר שיחרורי מכאבי ראש עזים כאבי אוזניים {ואין דלקת} כאבים בסינוזיטס, למרות שאני לוקח תרופות כגון:ויוקס אחד ביום, טגריטול 600 מג' ביום ,לטרול בלילה שגורם לי לסיוטים ,הזעות וחוסר שינה.{אני יודע שזה אמור להרדים} וכול זה אין שום שיפור אוליי להפך יש החמרה בכאבים. וזואת 5 ימים מאז השיחרור מבית החולים אין לי מושג מה עליי לעשות אני לא יכול לחזור לשיגת העבודה אני לא ישן בלילה מכאבים מה עליי לעשות שעדיין לא עשיתי?

11/11/2004 | 22:16 | מאת: אוסנת

לרופא פה ןלסת שלום אובחנתי כחולה בsjogren .שמתבטא ביובש בפה ובעינים בלבד. לאחרונה הופיעה לי נפיחות בפנים. קודם רק בשפה התחתןנה ובמשך הזמן גם בשפה העליונה ובלחיים. נאמר לי שהנפיחות נובעת ממחלת ה SJOGREN . שמעתי ממקור לא מוסמך ששימוש בסידן גורם להצטברות סידן בבלוטות הרוק ומכאן הנפיחות. הפסקת שימוש בסידן או אכילת מוצרים המכילים סידן יכולה לעזור להורדת הנפיחות.האם זה נכון?????

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות