בשפתיים solar chelitis

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/12/2016 | 17:46 | מאת: ערן

שלום,יש לי solar chelitis בשפתיים.הרופא המליץ על ניתוח בהרדמה כללית ,להסרת הנגעים הטרום סרטני האם יש אפשרויות אחרות ?לייזר או משהו אחר להסרת הנגעים? תודה

13/12/2016 | 12:50 | מאת: ד"ר הילה קליין

ערן שלום חשוב לדעת מה התשובה הפתולוגית המדוייקת ? רק solar chelitis או קיימים שינויים אחרים פתולוגיים. solar chelitis עצמו איננו נגע ממאיר , יש אפשרות נמוכה שאם תמשיך להחשף לשמש הוא עשוי לפתח בתוכו נגעים ממאירים. כדאי לקבל חוות דעת נובפת האם במקרה שלך כריתה של האזור המעורב הינה הכרחית או שניתן להסתפק במעקב בלבד. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

14/12/2016 | 12:47 | מאת: ערן

האפיתל המצפה בעובי בלתי אחיד.הוא מצופה כחלקו בשכבה של קרטיניזציה /פרקרטוזיס.בחלק מן התכשיר האפיתל דק ומראה היפרגרנולוזיס .לא נראו שינויים אטיפים באפיטל.הרקמה התת אפיתלאילית בחלקה פיברוטית ובחלקה מראה שינויים סולריים.הממצאים יכולים להתאים לsolar cheilitis

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות