פיטריה שחורה על הלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/05/2004 | 11:41 | מאת: בתיה

יש לי את הפיטריה כבר יותר משנה,עשו לי בדיקת משטח כדי לשלול קנדידה, קניתי מברשת מיוחדת כדי לנקות את הלשון, נתנו לי למרוח על הלשון את הניסטטין ולחילופין את הדקטרין, אבל שום דבר לא השתנה הצריבות בלשון נמשכות והלשון עדיין שחורה, האם באמת אין שום פתרון? או ישנה איזו תרופה אחרת שתרפא אותי מהפטריה העקשנית? מחכה לתשובה בתודה

08/05/2004 | 21:53 | מאת: ד"ר מיכה פלד

בתיה שלום, האם תשובת משטח הראתה אכן על קנדידה? האם את נוטלת תרופות נוספות? מה מצבך הבריאותי? כל שאלות אילו אשמח עם תעני, בכל מקרה כדי לפנות למרפאות חוץ פה ולסת על מנת לאבחן קלינית את מצבך

08/05/2004 | 22:11 | מאת: בתיה

בתשובה לשאלותיך המצב הוא כך: הבדיקה שללה קנדידה, בקרתי במרפאת פה ולסת בבי"ח בילינסון וגם במרפאה בתל השומר, שם רשמו לי את הדקטרין והניסטטין, הדבר היחיד שאמרו לי שהטיפול בפטריה הוא עסק ארוך ולא קל להפטר ממנה, אבל האם באמת זה חסר תקוה? מצב הבריאות שלי תקין מלבד כולסטרול גבוה ואני מקבלת תרופת סימוביל להורדת הכולסטרול, האם תוכל ליעץ לי למי עלי לפנות כדי שבכל זאת אפטר מהפטריה העקשנית? תודה על העצות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות