נגע קטן בחיך הקשה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/04/2016 | 21:54 | מאת: אפרת

בסד שלום רב כבר כמה חודשים שיש לי בליטה כמו גוש קטן בחיך העליון הייתי אצל פרופסור פה ולסת שלטענתו הנגע אינו מחשיד ואין צורך בהמשך ברור. אחרי חודש חזרתי אליו שוב ושוב הוא אומר שאין צורך בביופסיה. למרות זאת אני לא רגועה ומאוד מפחדת לא ברור לי מדוע זה לא עובר ! השאלה שלי האם כל נגע בפה מחייב ביופסיה או שעל פי מראה הנגע מחליטים אם יש צורך או לא. מדובר בנגע קטן בצבע לבן שעד כה לא גדל בנוסף אני מרגישה את בלוטות הרוק בפה בלחיים אודה על תשובתכם

05/05/2016 | 08:36 | מאת: ד"ר הילה קליין

אפרת שלום לפעמים מה שהמטופל רואה כפצע או כנגע בפה הינו ממצא שפיר ולעיתים המראה התקין של הרירית. לא ברור משאלתך האם מדובר בבליטה או בנגע לבן. מכל מקום אם העניין מדיר שינה מעינך לעיתים שווה לקחת ביופסיה רק בשביל להיות רגועה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

05/05/2016 | 17:26 | מאת: אפרת

ראשית תודה על התייחסותך שאלה נוספת בבקשה מה הסיבה לבלוטות הרוק שאני מרגישה בלחיים הפנימיות ? זה תקין ?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות