ליכן פלאנוס - שאלה בעקבות בדיקה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/04/2016 | 16:04 | מאת: מיכל

שלום רב, מזה כשש שנים יש לאמא שלי ליכן פלאנוס. לפני 5 שנים בצעה ביופסיה שיצאה תקינה. מאז ניגשה כל שנה לבדיקה אצל כירורג פה ולסת שבדק "בעיניים", ללא הפניה לביופסיה. היום במסגרת יום בדיקות כללי בבה"ח (מהעבודה) נבדקה, בין היתר, אצל כירורג פה ולסת, מה שנכתב שם היה רירית בוקלית, לא תקין, נגעים אדומים ברירית משני הצדדים. כמו כן הופנתה לרופאה מומחית והומלץ על ביופסיה. האם מהממצאים האלה ניתן ללמוד על כך שחלה הרעה במצב? או משהו על כך שזה ממאיר? האם בהנחה שזה הופך לממאיר היו לכך סימנים נוספים? אציין שהיא אומרת שהמצב שלה בפה ללא שינוי... תודה רבה

25/04/2016 | 20:58 | מאת: ד"ר הילה קליין

מיכל שלום התשובה היחידה לשאלה האם יש שינוי ממאיר בליכן פלנוס היא ע"י ביופסיה. אמנם המעקב הוא חשוב אבל אם לא נעשה עי אותו רופא ואם לא נלקחו תמונות קודמות של הנגעים קשה להשוות . בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות