בדיקת MRI לאחר ניתוח אורתוגנטי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/02/2016 | 20:07 | מאת: רותם

שלום רב, לפני מספר שנים עברתי ניתוח אורטוגנטי במהלכו הוכנסו פלטות ללסת העליונה וברגים לתחתונה. לאחרונה עברתי בדיקת MRI הכוללת את איזור הלסתות. שאלתי - האם בבדיקה זו ניתן לראות את מצב הלסתות ואת הפלטות והברגים? תודה

17/02/2016 | 09:39 | מאת: ד"ר הילה קליין

רותם שלום בדיקת MRI בעיקר מאבחנת פתולוגיות ברקמה הרכה ולא הקשה ( עצם), למרות שמדגימה גם עצם ותלוי בפרוטוקול הבדיקה. מכל מקום הבדיקה מכוונת לאזור אותו רצו להדגים. לדוגמא MRI שמכוון למוח ונעשה בפרוטוקול להדגים מוח גם אם יכלול את הלסת העליונה לדוגמא, לא בהכרח ידגים בה פרטים מסוימים. השאלה היא לאיזו מטרה הופנית ל MRI? האם הוא מכוון ללסתות? בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות