לשון אפרפר כהה עקב טיפול אנטיביוטי בחיידק האלקיבטו

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/02/2016 | 12:22 | מאת: rom

שלום רב,ביום שישי האחרון סיימתי טיפול משולש בחיידק האלקיבטור פלורי שארך כשבועיים וכלל מוקסיפן/מטרוגיל/ אומפרדקס/וקארין.במשך כל הטיפול היה לי טעם מתכתי בלשון שהבנתי שזה מקובל . בסיום הטיפול אומנם הטעם המתכתי עבר לי אבל הרגשת האי נוחות בלשון עדיין קיימת וחלק מצבעו של הלשון השתנה לצבע אפרפר כהה בחלקים נרחבים של הלשון - האם מקובל?האם נדרש בדיקה של רופא ?

17/02/2016 | 09:25 | מאת: ד"ר הילה קליין

יכול באמת להיות ששינוי הצבע ושינוי הטעם נובע מהרכב התרופות שנטלת ( בעיקר המטרוגיל). במידה ואינו חולף לאחר שבועיים מהפסקתן כדאי לפנות לבדיקה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות