שאלה לגבי מוקצלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/04/2015 | 22:03 | מאת: אביתר

שלום רב, יש לי מוקצלה בבלוטת רוק בחלק הפנימי של השפה התחתונה. 1. כמה זמן כדאי לנסות לתת לבעיה להפתר מעצמה ללא ניתוח? 2. קראתי בהרבה פורומים באנגלית שאבקת אלום (Alum) עשויה לעזור. האם מומלץ? האם מסוכן? תודה !

30/04/2015 | 11:55 | מאת: ד"ר הילה קליין

אביתר שלום מוקוצלה היא בעצם חסימה של בלוטת רוק קטנה ברירית הפה .לא ניתן " להפטר " ממנה ללא טיפול על אף שאיננה מסוכנת. הטיפול המקובל הוא הוצאתה ורצוי עם צריבה של המקום על מנת למנוע מהמוקוצלה לחזור . שמעתי על כל מיני שיטות ל" צריבה של המוקוצלה" ללא ניתוח כמו שימוש בחנקן נוזלי , אך אין על זה תיעוד מפורט, והסכנה היא פגיעה בשאר הרירית. לא ידוע לי על תוצאות עם אבקת ALUM. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות