סדק ושתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/09/2014 | 03:08 | מאת: אילנית

עשוסדקיו לי כל הטיפולים של חידוש טיפול שורש, מבנה ,כתר זמני והארכת כותרת ואת הניתוח האחרון לפני 3 חודשים והתחילו לי שוב כאבים בשן הנל . הרופאה עשתה צילום לא ראתה ואמרה שכנראה שיש סדק אבל נתנה לי אנטביוטיקה ואמרה שנחכה איזה שבועיים ונחליט השאלה היא האם באמת בצילום במרפאה לא תמיד רואים אם יש סדק או לא ואיך ניתן לאבחן בטוח ויש באמת סיכוי לסדק אחרי זמן מועט לפני השיקום הסופי והאם יש תופעות שמצביעות על סדק והאם אם יעקרו צריך שוב כמו בדלקת להמתין לשתל כמה חודשים מהעקירה?

23/09/2014 | 09:03 | מאת: ד"ר הילה קליין

אילנית שלום שיניים שעברו חידוש טיפול שורש מועדות יותר להסדק. סדק לא נראה בצילומים בד"כ והאבחנה שלו היא קלינית - על פי סיפור המקרה / סימפטומים או בראיה ישירה לתוך השן. כאשר נאלצים לעקור שן ישנן מספר אופציות האחת המתין 3-4 חדשים ולבצע שתל והשניה לבצע שתל מיידיתבזמן העקירה. זאת כתלות בהחלטת הרופא המטפל ומצב השן והרקמות הגרמיות מסביב. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות