נקודות רדיואופקיות בלסת בצילום CT

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/03/2014 | 13:05 | מאת: אבי

שלום. בצילום CT לקראת השתלה, נראים אזורים נקודתיים ונקודות רדיואופקיות באזור האחורי של הלסת. הופנתי למומחה (תור רק בעוד 4 חודשים במכבי?!) ללא בעיות או כאבים באיזור. מה זה יכול להיות? אני קצת מוטרד.

28/03/2014 | 12:34 | מאת: ד"ר הילה קליין

אזורים היפר דנסים בצילום סיטי דנטלי יכולים להעיד על ספקטרום רחב של שינויים של העצם ( רובם שפירים) . במידה ואתה מתכננן לבע שתלים באזור מומלץ כי כירורג פה ולסת יבדוק את הסיטי ויבצע את ההשתלות. אין סיבה לחכות 4 חדשים למומחה דווקא מטעם קופח מכבי . שתלים דנטליים אינם ממומנים עי קופ"ח והתשלום עבורם הינו פרטי. רצוי שהכירורג שמבצע את ההשתלות יהיה כזה שגם יודע לאבחן פתולוגיות בלסת אם ישנן. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות