מוקצלה ברצפת הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/02/2014 | 12:14 | מאת: אילן

שלום, יש לי נגע ברצפת הפה, רופא אאג אבחן מוקצלה והפנה לפה ולסת בבית חולים לבדיקה נוספת. בבית החולים אישרו שזה אכן מוקצלה, בלוטת רוק שנסתמה, ויש לי נודול ברצפת הפה. בבית חולים קבעו לי תור להסרת הנגע בלייזר ולביופסייה. נאמר לי שהנגע צמוד לצינורית בלוטת הרוק. השאלה שלי היא האם הליך זה מסוכן? איך מתבצע הליך זה? תודה, אילן

25/02/2014 | 11:41 | מאת: אילן

שלום, רציתי בנוסף לשאול האם חייבים להסיר מוקצלה? האם זה יכול לעבור עם הזמן? אני שמתי לב שהגודל משתנה עם הזמן( זה התחיל לפני כחודשיים ומאז לא חלף) שוב תודה, אילן

06/03/2014 | 13:12 | מאת: ד"ר הילה קליין

אילן שלום מוקוצלה ברצפת הפה נוצרת בדכ מפגיעה באחד מפתחי הניקוז של הבלוטה התת לשונית או מפגיעה בבלוטת רוק קטנה . בלוטה זו משתרעת מתחת לרירית רצפת הפה ועוטפת את צינור ההפרשה של בלוטה נוספת, בלוטת הרוק התת לסתית. מוקוצלה לא חולפת באופן ספונטני ויש צורך להוציאה. במידה והמוקוצלה אכן סמוכה לצינור ההפרשה יש סיכון לפגיעה בצינור בעת ביצוע לא מבוקר , או לחליפין לחזרתה של המוקוצלה בשל חוסר הוצאה מספקת. מומלץ על כן לבצע את הפרוצדורה בליווי אנדוסקופיה של צינור ההפרשה של הבלוטה התת לסתית אליו המוקוצלה סמוכה על מנת למנוע פגיעה בו ולמנוע השנו במידה ומקור המוקוצלה הוא מפתח של הלוטת רוק תת לשונית המתנקז לצינור זה. מומלץ לפנות למחלקה או כירורג פה ולסת המתמקצעים בתחום האנדוסקופיה. עוד בנושא תוכל לעיין בתשובות קודמות לגבי " רנולה" בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות