כאבים בלסת וקליקים והאם יש קשר לבעיות צוואר?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/03/2004 | 23:12 | מאת: גיא

שלום רב יש לי מזה 4 שנים כאבים באיזור הלסת בייחוד בעת פעירת פה. כמו כן אני מרגיש כאבים מאיזור הצדעיים ומדי פעם יש לי קליקים די חזקים מצד ימין של הלסת. אני סובל גם מזה כ 8 שנים מכאבים די עזים בצוואר , לפי איבחון רפואי יש לי דיסקופטיה בחוליה צווארית אחרונה...האם יתכן קשר? יש לציין שלפעמים אני מרגיש לחץ עז באיזורים אילו של הלסת וכן בראש...בייחוד בעת ישיבה ממושכת. הייתי בעבר אצל רופא לסת (בצבא) הוא אמר שהקליקים זה נורמה אבל מאז החלו גם כאבים של הלסת ... מה ניתן לעשות?

26/03/2004 | 12:25 | מאת: ד"ר מיכה פלד

קליקים באזור מפרקי הלסת הינו ממצא נפוץ אך כאשר זה מתלווה בכאב יש לפנות לטיפול. ברצוני לציין שיש קשר בין בעיות במפרקי הלסת וכאבים בצוואר יותר מכך יש לבדוק האם ישנם פראפונקציות- חריקות שיניים בלילה או ביום ואו נעילת שיניים . מצבים אילו יכולים וגרמים לכאבי ראש לכאבי שרירים באזור הפנים והצוואר. אנא פנה לאיבחון בימי ב ברמבם - מרפאות מפרקי הלסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות