שחזור פנים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/03/2004 | 20:40 | מאת: שלומי

שלום , אני בחור בן 27 ,שנתיים וחצי אחרי תאונת דרכים קשה. עברתי ניתוח במח' פה ולסת לשחזור עצמות הפנים בצד שמאל. הניתוח לא יצא לשביעות רצוני, קיים אי סמטריה בין צד שמאל לימין. מבקש לדעת האם ניתן לשחזר פנים באופן סימטרי?? האם ניתן להשתיל שומן ורקמות או תחליפים (סיליקון וכד')בפנים והאם מומלץ לגעת בפנים? בתודה, שלומי

26/03/2004 | 12:46 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלומי שלום, ניתוח ראשוני לאחר טראומה אינו הניתוח הסופי בחלק מין המקרים, חשוב לעבור מעקב במחלקת פה ולסת על מנת לתכנן במידת הצורך ניתוחיים נוספים לשיחזר הפנים כפי שהיו. ניתוחים אילו כוללים השתלת שומן, קידום או החזרה של עמדת לסת עליונה או תחתונה והשתלת עצם אוטוגנית. לכן כדי לגשת לאבחן את הבעיה ולבדוק את הפתרונות האפשריים בדר"כ הבעיה היא שילוב של עצמות פנים וריקמה רכה מה שמצריך שיתוף פעולה של פה ולסת עם פלסטיקה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות