הלסת ננעלת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/12/2003 | 12:36 | מאת: יאנה

שלום אני סובלת מנעילת לסת כבר מס' שנים כלומר יש בעיה לפתוח את הפה עד הסוף, נשמעים קליקים וגם מקשה עליי ללעוס לעתים. האם הדבר יכול לנבוע ממתחים פסיכולוגיים?האם ניתן לטפל בעניין?ואם הדבר לא כ"כ מציק וניתן לחיות עם זה, ניתן להשאיר זאת ללא טיפול? תודה

03/12/2003 | 10:25 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב . יש לטפל בנושא . במחלקתי ישנה יחידה אשר מטפלת בסיבוכים הנוצרים כתוצאה מבעיות מפרק. אפשר לטפל בנושא בעזרת סד או/ו פיזיוטרפיה לכן עליך להבדק ע"מ למצוא את הגורם במידה ומדובר בפראפונקציה או מגורם אחר. בתודה ד"ר מיכה פלד.

09/12/2003 | 03:23 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום יאנה עליך לגשת להיבדק על ידי רופא העוסק בתחום. רק לאחר בדיקה מקיפה יש להחליט אם יש לטפל או להשאיר את המצב למעקב. במחלקתי יש יחידה למפרקי הלסת אשר עוסקת בתחום. אנו נשמח לתת לך את השרות. בהצלחה

19/12/2003 | 21:48 | מאת: מירי

לד"ר מיכה פלד אני מירי עברתי ניתוח בלסתות , לסת עליונה הרימו למעלה ולסת תחתונה הוציאו החוצה . בעקבות הניתוח ננעלה הלסת ואני חשבתי שזה ענין של כמה שבועות ואני אחזור לתפקד כרגיל . מאז הניתוח עברו ששה חודשים והלסת עדיין נעולה ,אני נמצאת בטיפול פיזיוטרפיה מאז הניתוח ועדיין הלסת סגורה . לאחר כל טיפול ;פיזיוטראפי הלסת נפתחת בין 1.5 עד 2 ס"מ מקסימום ,ואחר כך ננעלת שוב . אם קר לי או עצבנית הלסת ננעלת ואני לא יכולה לפתוח שוב . מה שגורם לי למצב נפשי מתוח ועצבני .וכתוצאה מסגירת הלסת חלה ירידה משמעותית במשקלי וגם ברמת ההומוגלובין בדם שהגיעה עד 7 . רציתי לשאול כמה שאלות לגבי הענין הזה : - 1)האם לפי דעתך היתה רשלנות בביצוע הניתוח ?. 2)האם היו צריכים להסביר לי על אפשרות סיבוך כזה ? 3)האם במקרה שלי טיפול פיזיוטראפי מספיק ,ויכול להביא לשיפור או שהענין אבוד ו;אני צריכה ניתוח חוזר לתיקון המצב ? 4) האם ידוע לך על מקרים דומים בהיסטוריה הרפואית או מהנסיון האישי שלך ?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות