נפיחות בלחיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/03/2004 | 12:20 | מאת: dk

שלום רב, לאבי יש כאבים ונפיחויות בשתי הלחיים,אחרי בדיקות נראה שמדובר בסתימה של בלוטות הרוק .כבר עברו מס' חודשים והתופעה לא עברה לה למרות שטופל בכדורים. רציתי לשאול אם יש דרך טיפול נוספת לבעיה והאם יוד שנצרך בעבר יכול לגרום לסתימת בלוטות רוק? תודה מראש dk

09/03/2004 | 19:44 | מאת: ד"ר מיכה פלד

נפיחות בלחיים יכול להיות גורם נלווה לחסימת ואו דלקת בבלוטות רוק הפרוטיס ניתן לבצע בדיקה העם קיימת חסימה ע"י הזרקת חומר ניגוד לתוך הבלוטה וע"י צילום רנטגן לאבחן האם הניפחות היא על רקע חסימתי. במחלקתינו מבצועות סיאלוסקופיות לצורך פתיחת חסימות בבלוטות הרוק זו פרוצדורה יעילה המתבצעת בהרדמה מקומית. להמשך אבחנה נא לפנות למרפאות חוץ פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות