שיני בינה...

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/05/2007 | 23:22 | מאת: רז

שלום יש לי שאלה צומחות לי שיני בינה תחתונות (שיני הבינה כלואות כפי שהוסבר לי), הצמיחה עצמה התחילה עם גיוסי לצה"ל לפני כשנה, שנה וחצי משהו כזה...הומלץ לי להוריד אותן במהלך השירות (במהלך ה-3 שנים) בשבוע האחרון זה התחיל קצת ללחוץ...לא כאבים איומים אלא סתם לחץ כזה לא נעים אז החלטתי להוריד אותן במועד מוקדם ככל האפשר. שאלתי היא האם השיניים התחתונות יכולות לזוז בעקבות צמיחת שיני הבינה ? בגלל שאולי הן כלואות אז הן מנסות לצאת בכוח וכתוצאה מכך הן דוחפות את שאר השיניים ובעצם הורסות את יישורן ?...האם זה אפשרי מצב כזה ? או שאולי זה בעצם תהליך שלוקח הרבה מאוד זמן ובפרק של שנה וחצי..מאז בקיעתן זה לא אפשרי ? תודה

12/05/2007 | 23:31 | מאת: ד"ר הילה קליין

לרז ישנם מצבים בהם בקיעת שיני הבינה גורמת לתזוזה של שיניים סמוכות וזה כתלות במנח השן ובמרווחים קיימים. בכל אופן אם שיני הבינה גורמות ללחץ וכאבים מומלץ לעקור. בהצלחה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות