שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/04/2007 | 21:28 | מאת: סיון

שלום! יש לי שן בינה כלואה מס' 38 שצריך לעקור. זו שן בינה כלואה לגמרי ויושבת על העצב. נאמר לי שיש שם דלקת גדולה מסביב לעצם אולי ציסטה , אין לי כאבים עכשיו אבל היו לי לפני כמעט שנה. אני מבינה שאין דרך לטפל בזה מלבד עקירה , אבל אני ממש מודאגת מהניתוח הקשה הזה , בעיקר בגלל שכבר עשיתי אחד כזה דומה(שן בינה כלואה חלקית מס' 48) לפני כשנתיים בערך. רציתי לדעת מה זה אומר מבחינה רפואית כלומר מה הדחיפות לבצע עקירה. זה גם מסוכן וקשה ומפחיד ואפילו הוצע לי לעשות הרדמה מלאה. כל רופא אומר לי לעקור ואני פשוט דוחה את הקץ הבלתי נמנע. כמובן שיש צורך בצילום סי.טי ופנייה לבית-חולים כפי שכבר עשיתי בעבר. איך אפשר לצמצם את הנזקים שלאחר הניתוח? הניפוח הנוראי הזה חייב לקרות לכולם? והיקף הפציעות הגדול , ומשך ההחלמה הארוכה והסיכון של הפגיעה בעצב? מה דעתכם על כך? אשמח לשמוע תשובה. תודה

05/05/2007 | 20:47 | מאת: ד"ר הילה קליין

לסיוון שלום במידה ויש תהליך דלקתי או ציסטי בסמיכות לשן הבינה יש צורך בעקירה. כל דחיה או של התהליך עשוייה להחמיר את המצב כל תהליך פתולוגי בסמיכות לשן זו עשוי לגדול ולסכן את העצב המנדיבולרי טרם העקירה. בהצלחה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות