שן בינה כלואה וזיהום משן סמוכה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/01/2007 | 09:05 | מאת: מיכל

שלום לפני כשנה עברתי שני טיפולי שורש, מבנים וכתרים בשיניים 36-37. מאז אני חשה כאבים באזור, והרופא המטפל שייך אותם לטיפולים שלא בוצעו בצורה טובה. בנוסף שן בינה 38 הינה שן כלואה שוכבת הדורשת ניתוח כירורגי. לפני כשבוע הבחנתי כי בחיבור של החניכיים עם השפתיים צמחה לי מעין בליטה (גוש) וכל נגיעה בה (או נגיעה מבחוץ) מכאיבה לי. הייתי אמורה לעבור ניתוח כירורגי אתמול, אולם הרופא המנתח סבור כי מוטב להמתין היות ולדעתו (ולפי הצילומים שצולמתי) הבליטה היא תוצאה של זיהום מטיפול השורש של שן 36. נאמר לי כי אצטרך לשבור את הכתר בשן 36 כדי לבדוק מה מקור הזיהום וכי האפשרות הגרועה היא סדק שידרוש עקירת השן. שאלותי הן: 1. האם יכולה להיות סיבה אחרת לזיהום? 2. מה יקרה לשן 37 שתישאר ללא תמיכה? 3. האם נכון להתחיל בטיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים שבמהלכם שן בינה 38 תיעקר. האם אין סכנה שהזיהום יתפשט לפתח שיווצר במקום שן הבינה? תודה מראש, מיכל

27/01/2007 | 19:43 | מאת: ד"ר הילה קליין

למיכל שלום! את שואלת שאלות ספציפיות למקרה שאין ביכולתי לענות לך עליו ( צילומי השיניים, בדיקה) אנסה לענות באופן כללי. הגוש שאת מרגישה בחניכיים סביר להניח שיהיה קרוב לשן שחוללה את הזיהום. מבלי לראות את השיניים והצילומים באופן תאורטי כל שן יכולה לגרום לזיהום. במידה ואינך סומכת על חוות הדעת שקיבלת מהרופא, מקובל ללכת לרופא נוסף לחוות דעת שניה. בנוגע לשאלתך האחרונה לא סביר שזיהום משן 36 יגיע לאזור מכתשית שן 38 לאחר עקירתה. שיהיה בהצלחה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות