כאבי פנים ובלט דיסק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/02/2004 | 17:25 | מאת: מירי

אני בת 40 לפני שנתיים ביצעתי שתל בלסת תחתונה צד ימין. לאחר השתל הרגשתי צריבה בשיניים וכאבי שיניים בצד שמאל ו לאחר טיפולי שיניים החלו כאבים במפרק הלסת בצד שמאל . טופלתי תרופתית למשך חצי שנה עם הטבה זמנית וחלקית. לפני כחודש לאחר צילום CT התגלה בלט דיסק בעמוד שדרה צווארי בגובה C4-C5 ( בקע אחורי מרכזי ) לאור זאת אני מרגישה חולשה ביד שמאל ,"הבזקים חשמליים " בצואר ויד שמאל ובנוסף כאבים במפרק הפנים בצד שמאל שגורמים לי לעצבוב באף. , האם יש קשר בן הבלט דיסק לכאבי הפנים והמפרק. האם המפרק יכול לגרום לכאבי צואר , שחמות , וחולשה בידים או הפוך? למי לפנות ?

16/02/2004 | 08:05 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ישנו קשר בין בעיות צואר לכאבים בפנים , אך לפני שאת פונה לאורטופד לטיפול בנושא הצואר ( בכל מקרה את צריכה לפנות לאורטופד בנושא הספציפי הנ"ל) אני ממליץ להבדק ע"י כרורג פה ולסתות לשלול פתולוגיה הקשורה למפרק TMJ.

03/07/2004 | 19:46 | מאת: מירב

בוקר של לפני יומיים קמתי לפתע עם כאבים בפנים בעיקר באיזור הסינוסים ,תחילה חשבתי שזו דלקת בסינוסים אך בהמשך היום שמתי לב כי כמעט בכל מקום בו אני נוגעת הראש כואב לי:סנטר, לסט תחתונה, מאחורי האזניים, ברקות ומעל לעורף, קשה לי לנגוס באוכל, קשה לי לצחוק, כמעט כל שריר בפנים זועק לעזרה. הכאבים לא פוחתים ונמשכים. אני סובלת מהיפותאירואיד, ומדי פעם מחוסר ב-B12 האם יש קשר לאחד מהם ובכלל מה הסיבה לכאב?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות