ספיגת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/02/2004 | 23:34 | מאת: יהב

שמי יהב ואני בן 21. עברתי בעבר (שנת 98) שני ניתוחים בשני צידי הלסת התחתונה להשתלת עצם ע"י דר' מנור בש.ל.ה לאחת שהתגלתה ספיגת עצם בלסת בין שתי שיניים אחוריות בכל צד של הלסת. לאחרונה עשיתי צילום סטאטוס כחלק מביקורת שיגרתית והתגלתה ספיגה נוספת באותו מקום בדיוק ועקב כך הוחלט במחלקת פריודוטיה בתל השומר לבצע שוב ניתוח להשתלת עצם. ברצוני לשאול מה הגורם והאם אני יצתרך בצורה זו להיות מנותח כל כמה שנים? איך נקראת התופעה בשמה המקצועי והיכן אני יכול ללמוד עליה? בתודה מראש.

13/02/2004 | 16:22 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ישנה מחלת חניכיים המאפינת צעירים ותוקפת שיניים מולר ראשון וחותכות תחתונות קידמיות באם זאת המחלה אז מדובר במחלת חניכיים אשר תוקפת צעירים בעבר קראו למחלה מחלת חניכיים של צעירים.כיום Aggresive periodontitis אני מציע לבקש הבהרה במחלקה לחניכיים בתל השומר.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות