שרירי מאסטר נפוחים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/02/2004 | 14:21 | מאת: ליטל

שלום רב, אני סובלת משרירי מאסטר מעובדים ונפוחים, דבר הפוגע באסתטיקה. הוצע לי לבצע ניתוח (בשני הצדדים). שאלתי היא מהו הסיכון הכרוך בניתוח כזה (מבחינת פגיעה בעצב)? שנית, לאחרונה נודע לי כי קיימת אפשרות להזריק טוקסין מוחלש של קלוסטרידיום בוטולינום. שאלתי היא האם הסיכון בטיפול כזה נמוך מהסיכון הכרוך בניתוח? האם קופ"ח משתתפת בטיפול מסוג זה? ואם לא, היכן ניתן לבצע טיפול כזה באופן פרטי? האם התוצאות בטיפול כזה טובות? תודה מראש, ליטל

10/02/2004 | 18:24 | מאת: סיוון

13/02/2004 | 16:32 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב. השאלה מדוע שרירי המסטר בולטים האם מסיבות גנטיקה או עקב פונקציה מוגרת יש צורך ראשית לאתר את הסיבה ואז אוכל לומר מה יש צורך לעשות והטיפול המועדף.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות