TMG-דחוף

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/02/2004 | 18:48 | מאת: מוריה

ד"ר שלום, מזה כשנתיים וחצי שסבלתי מקליקים בלסת,לאחר מכן החלו מעט כאבים,לפני 8 חוד' פניתי לבדיקה בבי"ח שיב"א ושם נאמר לי כי השריר חלש ואין טיפול לבעייתי למעט חימום המקום ואכילת אוכל רך. מאז אני סובלת מאד והבעיה מחמירה קשה לי לאכול כל אוכל רך/קשה וכן קיים קושי בפתיחת הפה,בנוסף ע"י נגיעה בשריר הלסת ניתן לחוש אותו כקשה ולא רך ,הרגשתי היא שלא מדובר בשריר עצמו אלא הבעיה רצינית יותר. א.הייתי מעוניינת לקבל עצתך בנדון . ב. האם ישנו טיפול לבעיה ? ג. האם אכן מדובר בשריר או שמדובר במפרק הלסת? ג.האם לאחר טיפול(אם קיים)אנטנסיבי הבעיה יכולה להפתר לחלוטין? ד.המלצתך לגבי מרפאה/רופא מומלצ/ת בה ניתן לטפל בשורש הבעיה. ה.אשמח להגיע לייעוץ בביה"ח או בכל מקום שנדרש . מודה לך מאד וממתינה לתגובתך בהקדם. מוריה.

13/02/2004 | 16:44 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום אל יאוש , לכל דבר יש פיתרון רק לעיתים לוקח זמן. יש צורך לבדוק האם ישנו כאב מהמפרק או מהשריר או שניהם יחדיו. נא הגיעי למחלקה לבדיקה , לבנתיים במשך היום יש לשים קומפרסים חמים כגון מגבת חמה ולחה כאשר את יושבת מול הטלויזיה , בנוסף יש לפתוח את הפה עד לנקודה שאת מרגישה כאב סופרת עד חמש וסוגרת כך מספר פעמים ביום . אני מעוניין שתגיעי למחלקתי אנא צרי קשר עם ד"ר לין שאול ביום א,ד, טלפון 04-8542345 ותומרי שאנוכי הפנה אותך. בריאו. ד"ר מיכה פלד.

14/02/2004 | 20:42 | מאת: ד"ר מיכה פלד

תודה על פנייתך, בעיות באזור מפרקי הלסת יכולות להתבטא בכמה אופנים: קליקים בפתיחה ובסגירת הפה כאבים בצדי הלסת בשעת האכילה או בבוקר חוסר יכולת לפתוח את הפה בצורה מלאה בעיות באזור זה יכולת לנבוע ממקור שרירי ואו מפרקי: דיסק, מפרק הלסת חשוב לנסות לאבחן בין סיבה אחת לשניה וכך להתאים את צורת הטיפול במרפאות מפרקי הלסת ברמב"ם אנו מאבחנים בעיות אלו בעזרת זוג מודלים של גבס עדכניים וצילום פנורמי, ברצוני לציין שבעיות אלו מטופלות ע"י רופאי פה ולסת ולא אף אוזן גרון כפי שקיבלת בתשובה קודמת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות