ציסטה/בלוטה בחלל הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/11/2006 | 21:08 | מאת: נעמה

שלום רב לבני בן החמישה חודשים יש מין ציסטה/בלוטה בשפה הפנימית. היינו היום בשניידר שם הומלץ להוריד את הבלוטה-לא משום שהיא מסוכנת אלא משום שהיא מיותרת וסתם תפריע.הניתוח אורך כ-4 דק' ומתבצע בהרדמה מלאה. אותי ואת בעלי מאוד מטריד נושא ההרדמה. אני יודעת שבכל הרדמה יש איזשהו סיכון.האם יש פחות סיכון לילד גדול כשמרדימים אותו לעומת ילד קטן (נגיד אם נידחה את הניתוח לגיל שנה). אנחנו מאוד מתלבטים ודואגים משום שאין לנו שום מידע בנושא. האם בכלל כדאי לגעת בזה? האם יש סיכוי לדעתל שזה יעלם מעצמו? אנא עיזרי לנו. תודה מראש, נעמה.

09/12/2006 | 22:10 | מאת: ד"ר הילה קליין

לנעמה אני מבינה את דאגתך בקשר להרדמה הכללית, אם כי בדרך כלל בניתוחים קצרים כאלו מבצעים טשטוש עמוק consciousness sedation ולא תמיד בהרדמה מלאה. בכל אופן שאלות לגבי הסיכוי / סיכון בהרדמה כללית ולגבי גיל הילד כדאי להתייעץ עם הרופא המרדים. בהצלחה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות