ממצא בפרוטיס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/08/2006 | 22:32 | מאת: מיטל

בעקבות נפיחות בפרוטיס (שלדעתי החלה לפני כשנה בעקבות דלקת במקום וטיפול אנטיביוטי) הופניתי לבדיקת אולטרסאונד שאיבחנה איזשהוא ממצא בפרוטיס ומשם לסי.טי. כרגע תוצאות הסי.טי בידיי אך לא מובן לי מה הו אומרות ואני בלחץ נוראי: "במדור הפרודיטי נצפתה צפיפות גבוהה יחסית היקפית באונה השטחית של בלוטת הפרוטיס הימנית, ללא גבולות ברורים.האגד הניורו-ווסקולרי הרטרו-מנדיבולרי תקין.... הממצא המתואר שטחי בבלוטת הפרוטיס הימנית אינו חד משמעי וטעון מעקב וביקורת". בבקשה! מה זה אומר? ורק אל תאמרו לי לפנות לרופא שלי שהוא יסביר לי.

20/09/2006 | 22:36 | מאת: ד"ר הילה קליין

למיטל מדובר באיזשהו תהליך תופס מקום שטיבו אינו ברור בצילומים שבוצעו. ייתכן ויש צורך בניקור של האזור החשוד על מנת לראות במה מדובר. בכל מקרה דרוש שמומחה פה ולסת יראה אותך ויבצע קורלציה בין הממצאים הרנטגנים לבין הבדיקה הקלינית שלך. בהצלחה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות