נגע רדיואופקי צמוד לשורש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/08/2006 | 11:04 | מאת: ליזה

שלום רב, לפני כשנתיים התגלה אצלי כתם בשן 46 עשיתי צילום סטטוס וגילו נגע רדיואופקי צמוד לשורש בשן 46 עשיתי צילום סיטי ונגשתי לרופא מומחה פה ולסת הוא אמר שככל הנראה מדובר ב- condesing ossatis (מקווה שרשמתי טוב את המילה באנגלית) הוא המליץ לי על טיפול שורש או עקירה. עקרתי את השן בעקירה כירורגית. היום (כעבור שנתיים אחרי שהייתי אצל הכירורג) התחלתי שוב לטפל בשיניים ועשיתי צילום סטטוס חדש הרופא שיניים ראה שבאותו השן (46) יש כתם ושלח אותי לצילום פנורמי וחוות דעת אצל הממוחה שוב. ברצוני לשאול על מה מדובר והאם הכתם כעבור שנתיים אמור להעלם או להישאר אחרי העקירה כירורגית ואם צריך ללכת למעקב אצל מומחה פה ולסת. (למרות שהייתי לפני שנתיים)

20/09/2006 | 22:42 | מאת: ד"ר הילה קליין

לליזה Condensing osteitis הנראה בצילומי הרנטגן הינו תגובת העצם לתהליך דלקתי המתרחש בשן, לא בהכרח חולף לאחר עקירת השן. דרוש מעקב רנטגני של צילום פרי אפיקלי אחת לשנה על מנת לוודא שאין שינוי ולא מדובר בתהליך אחר בברכה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות