גוש מורכב בבסיס הלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/08/2006 | 19:10 | מאת: אבי

שלום רב, מזה כ 8 חודשים אני סובל מכאבים קלים באיזור שמעל בגרגורת בזמן הבליעה. ביקרתי מספר פעמים אצל רופא אאג אשר לא מצא ממצאים הכול נמצא כתקין. כנ"ל בדיקות הדם משטח גרון. ביצעתי US צווארי בתאריך 9/4/06 רצ"ב התוצאותיו. בעקבות ממצאים אלו ביקשתי מרופאת המשפחה המשך בירור ובדיקות US ובטן צילום חזה נמצאו תקינות. ממצאים - US צוואר 9/4/06 ========= באיזור סובמנטלי מרכז מודגמת בלוטת לימפה בגודל 4*9 מ"מ , צורתה תגובתית . בלוטת התריס ובלוטות הרוק התת לסתיות תקינות . לציין בלוטת לימפה קטנה בצוואר אמצעי משמאל בגודל 2*10 מ"מ , ובלוטה בגודל3*12 מ"מ בצוואר ימני . צורה של בלוטות תגובתית. לסיכום- בלוטת לימפה באיזור סובמנטלי כמתואר. פרט לכך אין מה לציין. בתאריך 2/8/06 ביצעתי שוב USצווארי והממצאים מצורפים ממצאים - U.S צווארי ========= כאבי גרון. בלוטת התריס ובלוטות הרוק תקינות. אין ממצא סמוך לעצם ה- hyoid בלוטת לימפה ראקטיבית 3*9 מ"מ מימין. ברצפת הפה, באיזור שורש הלשון, הודגם ממצא מורכב, לא ואסקולרי, עם האדרה אקוסטית 22*10*13 מ"מ, רושם של חלק ציסטי וסולידי בתוך הממצא. לסיכום: גוש מורכב ברצפת הפה. דרוש המשך בירור ע"י CT. צילום נזופרינקס ============== בוצע עקב תוצאות U.S אין לראות גוף זר. התעבות רקמות רכות ברצפת הפה באיזור שורש הלשון. לאור הממצאים הנ"ל אני עמור לעבור CT ראש. שאלתי- 1. מי הם הגורמים הטובים ביותר שיכולים לתת לי מענה? 2. למי אני אמור לפנות עם תוצאות הCT ? אאג או כריורגית פה ולסת? 3. מה בעצם אומרים הממצעים בבדיקת הUS ומה הם השלכותיו האפשריות? ומכאן עד כמה צריך לזרז הליכים ולמי לפנות? עקב חוסר במידע אני לחוץ ומוטרד וגם לא רוצה לנהוג בהיסטריה ולכן זקוק לעזרא תודה אבי

20/09/2006 | 22:46 | מאת: ד"ר הילה קליין

לאבי במידה ועדיין לא פנית לבירור , יש לגשת למחלקת פה ולסת ( רצוי במחלקה המטפלת בעיקר בגידולים ממקור ראש צוואר). יש צורך בביצוע ביופסיה מהממצא המתואר ברצפת הפה בהצלחה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות