נפיחות תת לסתית מתמשכת,

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/07/2006 | 22:30 | מאת: יהונתן

ד"ר שלום, אשמח לעצתך, לפני כחודש וחצי התפתחה נפיחות ניכרת מתחת ללסת ימין.אוגמנטין לא סייע,ולאחר בדיקות במיון- פה ולסת,הוחלפה האנטיביוטיקה לדאלסין שהפחיתה את הנפיחות.בביקורת שבוע לאחר מכן אובחנה בעיית סדק בשורש שן טוחנת והשן נעקרה לפני 6 ימים כחודש לאחר הביקורת.לכ אורך הדרך הנפיחות התת לסתית נשארה כפי שהייתה. אתמול בערב 5 ימים לאחר העקירה חשתי בנימול -דומה מאד להתעוררות מהרדמה מקומית - בשפה התחתונה ובקדמת הסנטר לכיוון צד ימין. היום אצל מומחה פה ולסת לאחר סיום הבדיקה הערתי את תשומת ליבו לנפיחות הקשה - קשיחה - מתחת ללסת ולנפיחות מתחת ללשון. בדיקה וצילום נוספים לא הביאו עדיין לאבחנת מקור הבעייה.כרגע אני ממתין לתור אולטראסאונד.עוד 10 ימים האם לפי האמור יש ביכולתך לתת לי כיוון? אני חייב להודות שאני אבוד לגמרי. אני לוקח אנטיביוטיקה בערך שלושה שבועות לסירוגין והיום קיבלתי לעוד שבוע. האם הנזק לא רב מהתועלת, אם זו חסימה כפי שהכירורג חושב, בשביל מה אנטיביוטיקה? מה עליי לעשות??????? אודה לך מאד על עצתך, בברכה.

07/07/2006 | 16:14 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליהונתן ייתכן ומדובר בחסימה של בלוטת רוק תת לסתית. מומלץ להרבות בשתיה, כמו כן כאשר ישנה חסימה ונפיחות ייתכן זיהום חיידקי בבלוטה ולכן האנטיביוטיקה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות