תחושה ירודה בלסת לאחר עקירת שן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/06/2006 | 23:15 | מאת: רמי

ד"ר נכבד. במהלך עקירת שן תוחנת עם כתר נשברה השן. חלק מהשורש נותר במקומו ולא נעקר חרף נסיונות נואשים מצד רופא השיניים שביצע את העקירה. לפי אותו רופא השיניים שביצע את העקירה, יתכן שהחלק הנותר יישאר במקומו עוד שנים רבות ויתכן שהגוף ידחה אותו מעצמו. בכל מקרה אותו רופא לא המליץ על פעולה כירורגית בנדון. זה כשלושה שבועות לאחר העקירה אין כאבים, אך יש הרגשת של חוסר תחושה בלסת. אשמח לשמוע דעתך בעניין.

07/07/2006 | 16:05 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרמי ייתכן שבמהלך העקירה נפגע העצב המנדיבולרי הנותן תחושה בלסת התחתונה. לגבי שארית השורש כדאי לבצע מעקב רנטגני לראות שלא מתפתח תהליך דלקתי סביב השורש, כל זאת במידה והשארית קטנה, במידה ונשאר השורש כולו פנה לכירורג לצורך השלמת העקירה בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות