אבסס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/06/2006 | 09:46 | מאת: מיקי

לבתי בת 3 הופיעה נפיחות בין האוזן לצוואר מתחת ללסת לפני 10 ימים הרופאה איבחנה את זה כדלקת בבלוטת הרוק כעבור שבוע שהנפיחות לא ירדה והמקום שינה צבע לאדום הרופאה נתנה לה אנטיביוטיקה אוגמנטין 400 4 מיל פעמיים ביום. היום היום החמישי לנטילת התרופה והמקום ניראה עדין נפוח ואדום זה ניראה כבר כמו אבסס פנימי גדול מאוד. האם טיפול אנטיביוטי יעזור או שבמקרה כזה חייבים לבצע פתיחה כרורגית

14/06/2006 | 16:38 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למיקי במידה ואין הטבה בטיפול אנטיביוטי פומי, יש לשקול טיפול אנטיביוטי תוך וורידי , או במקרים בהם ישנה קולקציה מוגלתית לנקז. פנה למיון בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות