ריח פה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/01/2004 | 11:01 | מאת: נועה

סובלת מטעם רע/ריע פה רע מזה שנים. שיניים מטופלות ומטופחות. ביקרתי גם אצל מומחה פה ולסת. טופלתי ב"מטרוג'יל" שעזר יפה מאוד, אך עם סיום הטיפול הבעיה חזרה. השלב הבא היה צריבת השקדים בליזר. הבעיה עדיין נשארה. האם בכלל יש פתרון לסבל הנורא הזה ולאיכות החיים הירודה. האם יש עוד משהו שניתן לעשות ??? נועה

20/01/2004 | 19:27 | מאת: תשובה לנועה

תקשיבי אני גם סובל מאותו בעיה בדיוק מזה שנים ללא שיפור . לצערי יש לי שאלה אלייך בבקשה? האם שאת קמה בבוקר מהמיטה יש לך שכבה לבנה על הלשון? האם יורד לך דם שאת יושנת? אם כן זה בטח פטרייה . אני אציע לך תרופה שאני מטופל היום שמה [ניסטטין קדי מיקס.] עולה לך 11 שקל אני מקווה שתחזרי אליי בתשובה כי זה מאוד חשוב לי גם

21/01/2004 | 15:00 | מאת: שלי

גם אני חברה לצרה הזו (מי בכלל זוכר מה היא איכות חיים?!), גם אני נסיתי כל מה שרק ניתן להעלות על הדעת- ולמרות זאת המצב נשאר בדיוק כמו שהיה בתחילה. בקשר ללובן שעל הלשון-הומלץ לי ע"י מומחה לשיקום הפה להעזר במברשת לשון מיוחדת פעם ביום , ובעזרתה 'לגרוף' את הלובן. גם זה לא עוזר... למעשה, וזה די מדכא לשמוע את זה, צריכים פשוט לחכות ליום שבו זה יתנדף-בדיוק כמו שזה הגיע. אין ברירה אחרת, אבל אני מכירה כבר כמה שאצלם הנס הזה פשוט קרה...

23/01/2004 | 08:12 | מאת: ד"ר מיכה פלד

אצל אנשים בריאים המקור העיקרי לריח רע הוא חלקו האחורי של הלשון לכן ישנה מברשת לניקוי הלשון . בנוסף באם ישנה היגיינה אורלית לקויה כגון גשרים ותותבות אותם לא מנקים בעזרת עזרים מתאימים כגון פרוקסברש בין יחידות החרסינה השונות גורמים לריח רע כמובן שמחלות כגון סינוזיטיס כורמות לריח רע.

18/08/2004 | 16:07 | מאת: דוד

שמי דוד ואני בן 40. אני סובל מבעיות עיכול מאז הייתי בן 15, וכתוצאה מכך, כנראה, מלשון מחופה בעלת ריח חמוץ, ומריח מהפה. האם יש קשר בן הדברים?, והאם קיים פתרון לבעיה זו?

12/12/2005 | 22:30 | מאת: לימור

גם אני סובלת מזה שנים מריח רע מן הפה התחלתי זה עתה לנסות ולברר מהו הגורם לתופעה זו ומתוך כמה בדיקות הפנתה אותי רופאת המשפחה לרופא א.א.ג וזה שלח אותי לצילום פה ולסת ונמצא כי אני סובלת מסינוזיטיס כרוני ולפי דברי הרופא זאת הסיבה לריח הרע הטיפול כאמור הוא חירחור מי מלח דרך האף שלוש פעמיים ביום במשך ארבעה חודשים התחלתי חודש אבל דרך הטיפול מייאשת אותי מאוד אני פונה בשאלה : האם קיים דרך טיפול נוספת ? והאם אני צריכה ללכת לבדוק אפשרויות נוספות של סיבות לריח הרע ? ( משום שהבעיה עדין לא נפתרה) מחכה לתשובה , תודה מראש לימור

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות