בלוטות ופצעים בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/03/2006 | 11:40 | מאת: יניב (חייל)

שלום רב .. אז ככה אני אספר את הבעיה שלי. ביום שישי האחרון ראיתי שיש לי נפיחות . הלכתי למרפאה בצריפין והתברר שיש לי חום 37.5 . הנפיחות היא בבלוטת הלימפה . בכל מקרה במהלך ערב יום שישי אני מתחיל לראות שמתחילים לצאת לי פצעים לבנים בחלל הפה . על החניכיים , בחך , כרגע גם על הלשון קצת. חזרתי לרופא ביום שבת והוא נתן לי הפניה למשטח גרון ליום ראשון ולפי זה אני אדע אם לקחת אנטיביוטיקה . בינתיים החום שלי עלה והגיע גם ל38.3 + , כאבי גרון נוראיים , ובלוטת הלימפה השנייה החלה להנתפח גם היא. הלכתי אתמול למשטח גרון ואמרו שתגיע תשובה עד 3 ימים . בכל מקרה ההורים שלי לא רצו שאני אחכה והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה rafapen . התשובה הגיעה היום ושלחו לי אותה בפקס , לפי מה שאני רואה הכל תקין . בכל מקרה אני במצוקה . אני לא יודע מה יש לי בפה ? מה זה הפצעים הלבנים האלו ? זה משגע אותי והאם צריך לקחת אנטיביוטיקה או לא ? ומה יש לי בכלל?! יש לציין שמאז שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה הכאב גרון פחות נורא וההרגשה הכללית טובה יותר . הבלוטות עדיין נפוחות והפצעים בפה שלי הורגים אותי ואני לא יודע מה זה . תודה לכל העוזרים. אני בכל מקרה מתכנן ללכת שוב למרפאה . אני לא יכול לתפקד ככה.

20/03/2006 | 11:42 | מאת: יניב (חייל)

הרופא נתן לי משחה oracort e לפצעים בפה למריחה 4 פעמים ביום . היא מסוכנת ? האם הפצעים יכולים לעבור מעצמם?

30/03/2006 | 17:50 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליניב ייתכן ומדובר בזיהום ויראלי. סביר להניח שהשיפור במצבך נובע מהזמן שחלף ולא מהטיפול האנטיביוטי. לא מומלץ לקחת אנטיביוטיקה על דעת עצמך שכן שימוש לא מבוקר יכול לגרום להווצרות חידקים עמידים ולחוסר יעילות של האנטיביוטיקה בעתיד בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות