פטרת על הלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/03/2006 | 12:41 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 34, בריא אך בעל עודף משקל רב. בדיקות דם תקינות - גלוקוזה ברמה ממוצעת לחלוטין- לחץ דם תקין. אין לי HIV. מרגיש ומתפקד מצויין. לפני כ-4 שנים חליתי במחלת הנשיקה - תוך החלמה איטית שארכה כ-4 חודשים. מאז ועד היום יש לי ציפוי עדין לבן במרכז הלשון (לא בצדדים). הציפוי אינו עבה מאד כמו שרואים בתמונות באינטרנט אלא שכבה דקה. מה זה יכול להיות?

19/03/2006 | 13:00 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשי ייתכן ומדובר בחיפוי ע"ג הלשון שנוצר מהצתברות רובד חיידקים ושאריות מזון. מומלץ לצחצח את הלשון. כמו כן כדאי לקחת משטח לפטריה בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות