פטרת בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/02/2006 | 08:08 | מאת: יעלה

שלום! מהם הגורמים לפטרת על הלשון? האם זה מדבק? מה ההשלכות של התופעה לגבי העתיד( האם מרגע שהופיע, תופיע שוב ושוב במהלך החיים?) הרופא רשם לי ג'ל דקטרין, תוך כמה זמן יעלם הלובן מהלשון? לא קבלתי שום הסבר או הוראה מדוייקת לגבי המינון, כמה בדיוק עלי למרוח? (אני מורחת שדכבה דקה באמצעות האצבע, האם די בזאת? ראיתי שמצורפת כפית מדידה) תודה מראש יעלה

15/02/2006 | 13:40 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליעלה התרבות של פיטריה בחלל הפה נובעת ממספר סיבות ובינהם חוסר איזון בין הסוגים השונים של המיקרואורגניזמים הקיימים בחלל הפה. חסר האיזון יכול לנבוע בין היתר מירידה בתנגודת החיסונית של הגוף, טיפול באנטיביוטיקה רחבת טווח או לזמן ממושך. בברכה ד"ר מיכה פלד

16/02/2006 | 11:32 | מאת: יעלה

תודה על התשובה, אבל האם יש סכנת הדבקה? תוך כמה זמן מתחילת הטיפול בג'ל אמורה הפטרת להעלם?( כמעט שבוע, ועדין לא נראה כאלו זה מתקדם לאנשהו). תודה מראש

21/02/2006 | 13:21 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליעלה אין סכנ הדבקות. תמתיני שבועיים של טיפול , במיד טאין הטבה חזרי לרופא המטפל. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות