כאבי אוזניים חזקים - הפניה למומחה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/02/2006 | 10:12 | מאת: kessem10

אני סובלת מספר שבועות בכאבי אוזניים חזקים מאוד, ללא אודם, ללא דלקת (ע"פ אבחנה של מומחה אף אוזן גרון) הכאבים מתבטאים ברגישות עזה בתעלת האוזן ומחוצה לה בהם אני חשה במהלך כל היממה. כמו כן בלילה יש קושי לישון על צד הפנים בשל הכאבים. מדי פעם אני מרגישה דקירות באוזניים. הופניתי למומחה פה ולסת. לאחר שביצע בי בדיקות במרפאה ע"י לחיצות במקומות שונים אמר כי אין הוא יודע לאבחן באופן ספציפי מהיכן הכאבים באוזניים נובעים היות ויש לי מספר סימפטומים אך לא באופן ספציפי. נתן לי מרשם של "אטופן" לקחת כל יום במשך 10-14 יום. ואם לא יעזור לחזור אליו. הכאבים לא פוסקים לאחר מספר ימים של כדורים. מה אתה מציע לי לעשות? אולי אני צריכה להיות מופנית למומחה אחר או לסוג של מומחה אחר? אני אובדת עצות. בתודה.

15/02/2006 | 13:30 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לעיתים כאבים במפרק מתבטאים בכאב הדומה לכאב אזניים, יש לנסות כטיפול ראשוני תרופות מסוג נוגדי דלקת שאינם סטרואידים כמו אתופן, מומלץ בשילוב מרפי שרירים כמו ווליום או מוסקול, ולראות האם קיים שיפור. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות