כאבי לשון אחרי השתלת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/03/2024 | 10:25 | מאת: יפעת

לפני מספר ימים עברתי ניתוח הרמת סינוס, השתלת עצם ושיניים ביום אחד. מדוע יש לי כאבי ויובש בלשון. כיסו לי את השיניים הזמניו בסד לחצי שנה בלתי אפשרי ללעוס על פלסטיק. מקבלת מוקסיפן וסטרואידים יש נפיחות ושטף דם בצד אחד של הפנים.

הטיפול המתואר בוצע בלסת העליונה ואינו קשור בצורה ישירה ללשון. אך לא מן הנמנע שעצם העובדה שמדובר בכירורגיה לא קטנה קיימת איזשהי טראומה לרקמות נוספות כמו הלשון. לא כל כך הבנתי מה תפקידו של הסד כאן ולאיזה פלסטיק מתייחסים- האם הכוונה שהוא ממוקם ע״ג הלסת הנגדית ( התחתונה)? אם כן אז אין המטרה ללעוס כאשר הוא נמצא בתוך הפה. מציע בכל מקרה להגיע לבדיקת ביקורת לרופא המטפל לוודא מהלך ריפוי תקין וכן לשתף בקושי/ מגבלות הקיימות בלעיסה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות