מפרק הלסת התייעצות תודה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/03/2024 | 13:25 | מאת: מפרק הלסת

היי דר אשמח למענה , כבר כמה חודשים אני מרגישה ושומעת כאבים באיזור הלסת מעין קנאקים כאלה כנראה מהידוק שיניים . הבעיה היא שזה מקרין לי לאיזור גלגל העין , גשר האף , מצח , רקות ממש לכמה חלקים בפנים ומוביל לכאבי ראש ומסתמכת על משככי כאבים … בנוסף רציתי לדעת אם יכול לגרום לטנטון כאבי צוואר ואי יציבות בעמידה כמו דיזניס . מה אוכל לעשות בנידון תופעה זו ממש מטרידה אותי . אשמח למענה תודה לך !

רגישות או כאבים בשרירים אכן עלולים להתפתח כתוצאה מהרגל של הידוק שיניים או חריקת שיניים. לרוב מורגשים שרירי הלעיסה שחלקם נמצאים גם באזורי הרקות ( פחות מתאים לכאב באזור גלגל העין, האף והמצח). קליקים או קנאקים במפרק כפי שתיארת עלולים להתפתח בעקבות עומס יתר על המפרק. בד״כ משתמשים בסד לילה שעוזר להוריד את העומס מהשרירים והמפרק כקו ראשון של טיפול. יתכן ויהיה צורך בטיפולים נוספים כמו זריקות בוטוקס לתוך השרירים . אם אותם קליקים מגבילים את תנועת הלסת יתכן ויהיה צורך בהתערבות שמרנית בהקשר של המפרק. תיארתי כאן קווים כלליים. כל מקרה לגופו. מתחילים מבדיקה מסודרת ע״י מומחה פה ולסת שעוסק בתחום. טנטן ובעיות מפרק לאו דווקא קשורים גם אם ישנם תיאורים פה ושם של התופעה בספרות הרפואית.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות