גשר 3 כתרים בטוחנות...

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/02/2024 | 22:24 | מאת: אריאלה זילברמן

בוצע לי גשר 3 כתרים למטה, הרופא סגר את הרווחים מבחוץ שלא יכנס דחיסת מזון, אחרי שאמרתי לו כמובן, בפנים הגשר יש מעין רווח שנכנס לתוכו קיסם ויש דימום במקום אם הקיסם נכנס, האם זה תקין? לא אמור להיות סגור גם בפנים ולא צריך להיות אפיחו רווח קטן?

כל צורת שיקום ( כדוגמת הגשר המתואר) חייבת לאפשר תחזוקה וניקוי ע״י המטופל בעזרת כלים ייעודיים מתאימים. ההגיון אומר שהגישה לשימוש באותם עזרים ( לניקוי בין השיניים ואין הכוונה על צחצוח במברשת רגילה) יותר נוחה למטןפל מהחלק החיצוני הפונה ללחי. לסכם כי הגשר חייב לאפשר כניסה של מברשיות דקות/ קיסמים דנטליים או דומיהם. הגשר לא אמור לגרום להצטברות מוגברת של שאיריות מזון. הקביעה מחייבת בדיקה והתיאור שהעליתי הינו כללי.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות