כאבים בלסת בהריון..

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/01/2004 | 21:30 | מאת: *עדידוש*

שלום רב. מזה שבועיים אני סובלת מכאבי תופת בצד ימין ממש בקרבת האוזן לאורך הלסת ועד השיניים. זה מתבטא בעיקר בבוקר כשאני קמה משינה, ולוקח לי זמן ממש לדבר עד שאני לא משחררת את המקום. הייתי אצל רופא שיניים כי חשבתי שמדובר בשן בינה אך הוא שלל זאת ואמר כי מקור הכאב הוא בלסת וגם כשאני פותחת את הפה הלסתות נפתחות מעט בזיג זג ולא כמו תמיד. הלכתי לרופא משפחה שאישר שאכן מדובר בלסת לאחר שבדק זאת עם מכשיר שהכניס לאוזני... משהו לגבי המגע בין שתי הלסתות שגורם לכאב ויש לקחת ויוקס או כל משכך כאבים אחר, אך הבעיה היא כזו: אני בשבוע 41 להריוני וצפויה ללדת כל יום והוא אמר שאין כדור שמומלץ לקחת בימים אלו מבלי שיגרם נזק לעובר... ועליי להמתין עד לאחר הלידה. אך אני כמובן מתכננת להניק כמה שיותר ועליי לדעת איך אוכל לטפל בכאבים הללו במצבי הנוכחי. הכאבים פשוט בלתי נסבלים. הכאב לא נחלש או מתגבר. אף פעם לא סבלתי מדבר כזה.. אני בחורה בת 26 ובריאה בד"כ פרט למיגרנות שנעלמו בהריון. האין צורך בצילום? מה עליי לעשות כי זה ממש מתסכל מאוד ולקראת הלידה לא בא לי להתעסק בכאבים מיותרים... אודה על תשובה מהירה. תודה, עדי.

12/01/2004 | 09:44 | מאת: ד'ר לוינשטיין

היי עדידוש טוב ישנם מ'ס דברים היכולים לעזור לך ואפילו לעזור מאוד. את סובלת מכאבים בשרירי הלעיסה. ישנם ארבעה שרירים כאלה היכולים לגרום לכאבים. לפי התאור שלך הכאבים הם בבוקר דבר המעיד על פעולת שרירים אינטנסיבית בזמן השינה וגם חריקת שיניים שבטח לא שמת לב אליה. את יכולה פשוט לשאול את בעלך והוא יגיד לך בזמן שאת ישנה. מה שכן יכול לעזור זה קומפרסים חמים באזורי הכאב להמנע ממאכלים קשים כגון:תפוחים,מסטיקים לשכוח,השכבה הקשה של הלחם, פיצוחים(גרעינים)וכ'ו. בנוסף סד לילה יכול מאוד לעזור אבל מומלץ לעשות או בבי'ח או אצל רופא שיניים שעבר הכשרה להתאמת סדים. ישנם מ'ס תרגילים היכולים לעזור בהקלת הכאב הינם תרגילי הרפית השרירים אם תרצי אשמח לשלוח לך אותם במייל הכתובת שלי מופיעה את רק צריכה לבקש שתהיה לך לידה קלה ומהנה(עד כמה שאפשר) כל טוב

15/01/2004 | 13:44 | מאת: ד"ר מיכה פלד

המקור של הכאבים הוא הפרעות בתפקוד המפרקים עקב שחיקת שיניים במהלך הלילה. אפשר לטפל גם ללא כדורים יש צורך לפנות ליחידה להפרעות סיגריות במחלקתי ע"מ שיאבחנו במדוייק ויתאימו לך סד לילה . בהצלחה.

15/01/2004 | 13:45 | מאת: ד"ר מיכה פלד

המקור של הכאבים הוא הפרעות בתפקוד המפרקים עקב שחיקת שיניים במהלך הלילה. אפשר לטפל גם ללא כדורים יש צורך לפנות ליחידה להפרעות סיגריות במחלקתי ע"מ שיאבחנו במדוייק ויתאימו לך סד לילה . בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות