פצע על השפה העליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/02/2024 | 22:55 | מאת: לינה

היי, שמתי לב לפצע על השפה העליונה (לא בגבול, ממש על השפה). כמו חצקון כזה, אבל לא כואב ואין מוגלה. פשוט עיגול קצת נפוח בגוון השפה. מה זה יכול להיות? מה יכול לעזור? רופא עור נתן לי אורקורט והפנה לרופא פה ולסת.

״פצעים״ על השפה יכולים להיות אכן בצורה של אפטות. המשחה שתוארה מתאימה עקרונית לטיפולה בהן. אינני קובע כמובן שזהו הממצא אצלך. קיימים סוגים נוספים של ״ פצעים״ החל מביטוי של טראומה מכנית , כביה, הרפס, בליטות שקשורות לבלוטות רוק ועוד אחרים . נדרשת בדיקה ע״י מומחה פה ולסת .

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות