סינוס מקסילירי ימני משני למוקצלה רבים, כולל מעורבות האוסטיאום.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/02/2024 | 17:20 | מאת: לאה פטל

קבלתי תשובה לבדיקת mri בזו הלשון: הצללה של מרבית חלל סינוס מקסילירי ימני משני למוקצלה רבים, כולל מעורבות האוסטיאום. התוכן אינו צלול לקורלציה קלינית. אני בת 72, מעשנת. מה הפירוש של התוצאה

עקרונית מתוארת מלאות בתוך הסינוס המקסילרי כתוצאה מהימצאות אותם מוקוצלה שמתוארים ( מוקוצלה= ציסטה רירית). לרוב נוצרת בסינוס זה כתוצאה מחסימה ופגיעה בניקוז. נדרשת בדיקת מומחה לאאג .

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות